Родині Балуха на вечорі солідарності в Києві зібрали понад 6 тис. гривень пожертв

Дата: 09 Лютого 2018
A+ A- Підписатися

Під час вечору солідарності із засудженим в Криму українським активістом Володимиром Балухом на допомогу його родині завдяки пожертвам вдалося зібрати 6670 гривень.

Про це у Facebook повідомляє “Кримська правозахисна група”, що виступала одним з організаторів заходу.

Фото: Кримська правозахисна група, Facebook

Всі зібрані вчора кошти активісти переведуть на рахунок дружини Балуха – Наталі.

“Організатори акції дякують усім, хто прийшов на цю зустріч”, – зазначається в повідомленні “КПГ”.

Вечір солідарності з Володимиром Балухом пройшов учора, 8 лютого, в Кримському домі. Захід приурочили до дня народження засудженого українця. 8 лютого йому виповнилося 47 років.

Президент України Петро Порошенко на своїй сторінці в Twitter написав, що приєднується до всіх українців, які прийшли підтримати Балуха на вечір солідарності.

“Разом – сила!” – підкреслив він.

Володимир Балух у суді

Нагадаємо, ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Силовики стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе український активіст, 90 патронів і кілька тротилових шашок.

У серпні 2017 року суд виніс вирок українському активісту – три роки і сім місяців колонії загального режиму, а також штраф у розмірі десяти тисяч рублів. Під час розгляду апеляційної скарги вирок Балуху скасували. Справу відправили на повторний розгляд.

16 січня 2018 року Роздольненський міський суд засудив українського активіста до трьох років і семи місяців колонії-поселення та штрафу в розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Чоловіка взяли під варту під час засідання.

У зв’язку з переслідуванням Балуха, прокуратура АРК відкрила кримінальне провадження, в межах якого співробітники відомства наразі перевіряють понад три десятки людей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter