Рівна зарплата для жінок і чоловіків та усунення іншої дискримінації – уряд прийняв програму до 2021 року

Дата: 12 Квітня 2018
A+ A- Підписатися

Кабінет Міністрів України 5 квітня затвердив Концепцію Державної соціальної програми забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2021 року.

Малюнок Женя Олійник

Про це повідомляє Урядовий портал.

Програма має розширити доступ жінок і чоловіків до товарів і послуг шляхом урахування в нормативно-правових актах ґендерного компонента, створити комплексну систему реагування на випадки дискримінації за ознакою статі, зменшити розрив у рівні оплати праці жінок і чоловіків тощо.

Крім того, має зрости кількість жінок серед народних депутатів України, депутатів обласних та місцевих рад.

Малюнок Женя Олійник

Концепція враховує міжнародні інструменти ООН, Ради Європи, Європейського Союзу, ОБСЄ, рекомендації міжнародних моніторингових інституцій в галузі прав людини, а також положення Угоди про асоціацію між Україною з одного боку та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії та їхніми державами-членами з іншого. А до її реалізації будуть залучені міжнародні організації та громадські об’єднання.

Згідно з постановою, буде вдосконалений обов’язковий нині механізм проведення ґендерно-правової експертизи, а до програм курсів підвищення кваліфікації держслужбовців та посадових осіб місцевого самоврядування будуть додані питання ґендерної рівності.

“Два тижні тому на нараді з ґендерних питань із заступниками міністрів ми прийняли рішення включити заходи Державної програми до міністерських планів, а наприкінці квітня проведемо селекторну нараду з ОДА щодо гендерних пріоритетів, де також обговоримо створення регіональних програм забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків”, – написала віце-прем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе на своїй сторінці у Фейсбуці.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter