Прикордонники затримали бойовика, який у 2014 році охороняв уламки збитого МН-17

Дата: 27 Лютого 2019
A+ A- Підписатися

Оперативники Донецько-Луганського регіонального управління прикордонного відомства затримали чоловіка, який, за їхньою інформацією, був членом незаконного збройного формування “Восток” та майже два місяці охороняв залишки збитого у 2014 році літака рейсу МН-17.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

41-річний українець вирішив добровільно вступити до незаконних збройних формувань ще на початку конфлікту. Зокрема, за інформацією правоохоронців, він перебував на блокпостах у Шахтарському районі Донецької області, де, з його власних слів, неодноразово бачив злочини та знущання над цивільними. Так, за інформацією прикордонників, чоловік бачив, як бойовики привезли на блокпост місцеву жінку, щоб розстріляти.

Підтвердити участь затриманого у збройних формуваннях та його “роботу” з охорони уламків літака МН-17 допомогли фотографії в соціальних мережах.

“Він “засвітився” на фоні уламків збитого збройними формуваннями РФ пасажирського літака Boeing 777 трагічного рейсу MH-17 малазійських авіаліній. Майже два місяці він здійснював охорону залишків літака і речових доказів та підтвердив інформацію, що ракету, якою був збитий Boeing, випустили з району окупованого на той час російськими найманцями населеного пункту Грабове Шахтарського району Донецької області”, – розповіли прикордонники.

У листопаді 2014 року, як розповів чоловік, він через активізацію бойових дій дезертував з проросійського бандформування та тривалий час переховувався в окупованому Єнакієвому, а в лютому цього року вирішив налагодити “мирне” життя на контрольованій українським урядом частині Донеччини та переїхав до Торецька.

Наразі поліція відкрила кримінальне провадження за статтею “Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань”.

Нагадаємо, що в травні минулого року Міжнародна спільна слідча група з розслідування збиття малайзійського “Боїнга” оголосила, що той збили зенітно-ракетним комплексом “Бук” з 53-ї бригади ППО ЗС РФ, що базується в російському місті Курськ. 

Пізніше уряди Нідерландів і Австралії поклали на Росію відповідальність за збиття малайзійського “Боїнга”. Згодом їх підтримали в нідерландському парламенті.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter