Правозахисник просить писати листи українцю в Росії, якому колонія відмовляє у медичній допомозі

Дата: 15 Грудня 2016
A+ A- Підписатися

Правозахисник Сергій Мокренюк закликає небайдужих писати листи-підтримки незаконно переміщеному до Росії українцю Валерію Макарову.

Як раніше повідомляв Центр інформації про права людини, чоловіка помістили в штрафний ізолятор колонії №1 Республіки Адигея після оголошення голодування. Чоловік змушений був вдатись до голодування через відмову адміністрації колонії надати йому медичну допомогу. В українця є травма голови, яку він отримав у 2009 році, та ушкодження трьох хребців.

“Я прошу людей написати йому лист-підтримки. Це важливо, бо навіть один лист, який приходить в колонію, змушує адміністрацію перестати ставитись до людини з неповагою і припинити будь-які катування”, – закликає правозахисник Регіонального центру прав людини.

За його словами, небайдужі люди відгукнулись на його заклик і вже відправили свої листи.

“Були навіть люди, які написали на електронну пошту колонії з проханням передати листа ув’язненому Валерію Макарову”, – розповідає Сергій Мокренюк.

Він також повідомив, що через два дні після повідомлення про поміщення українця в ШІЗО його таки перевели зі штрафного ізолятора, але Валерій Макаров продовжує голодування.

“Медичну дпомогу йому так і не надають, хоча у нього дуже велика травма голови й травма трьох хребців”, – каже правозахисник.

Валерію Макарову можна написати за такою адресою:

Россия, 385228, Республика Адыгея,
Теучежский район, п. Тлюстенхабль,
ул. Ленина, 28,
ФКУ ИК-1 ФСИН России по Республике Адигея,
Макарову Валерию, 1968 г.р.

За даними Регіонального центру прав людини, у колонії №1 Республіки Адигея від ненадання медичної допомоги померло двоє громадян України.

Раніше українські дипломати висловили протест проти переміщення українських громадян з Криму до Росії. Вони вимагають “негайно перевести в’язнів на територію України та надіслати матеріали їхніх кримінальних та особових справ в Україну”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter