Правоохоронці відреагували на зникнення в “ДНР” журналіста, який писав під псевдонімом Васін

Дата: 09 Червня 2017
A+ A- Підписатися

Справжнє ім’я журналіста, який жив у Донецьку з моменту окупації, писав в українські ЗМІ під псевдонімом Станіслав Васін та минулого тижня зник, – Станіслав Асєєв.

Про це “Українській правді” стало відомо з оточення Станіслава.

Асєєв народився 1 жовтня 1989 року. З моменту окупації жив в Донецьку. Востаннє він виходив на зв’язок 2 червня. За інформацією УП, він живий.

Як повідомив Єгор Фірсов на своїй сторінці Facebook, у четвер поліція відкрила провадження за фактом зникнення Станіслава. СБУ теж в курсі.

“Ми зараз робимо все, що можливо, щоб включити Стаса у список на обмін, як заручника”, наголосив він.

“Стаса потрібно рятувати, наразі потрібна медійна підтримка в закордонних ЗМІ – це може прискорити звільнення. На окупованих територіях зв’язок з ОБСЄ, ООН і іншими міжнародними організаціями може підтримувати матір Стаса”,  додав Фірсов.

Коли українським журналістам стало небезпечно їздити на окуповані території, він  писав матеріали про життя на окупованому Донбасі для “Української правди”, “Дзеркала тижня” і видання “Тиждень”, також писав про це на своїй сторінці ФБ.

В день, коли про зникнення Станіслава стало відомо, він мав надіслати свій матеріал для Радіо Свобода, однак матеріал так і не надійшов.

За інформацією друзів Станіслава, бойовики забрали його ноутбук і ставили останні декілька постів на його сторінці ФБ.

Нагадаємо, цього тижня стало відомо, журналіст Станіслав Васін, який співпрацює із “Дзеркалом тижня” та “Радіо.Свобода”, пропав безвісти в Донецьку та, ймовірно, потрапив у полон до бойовиків “ДНР”.

Про це повідомляв колишній депутат Верховної Ради Єгор Фірсов та редакторка “Радіо “Донбас.Реалії”” Тетяна Якубович.

Вони зазначали, що Васін ні з ким не виходив на зв’язок з 2 червня, водночас його сторінка в Facebook, як і раніше, активна, і з неї відправляють повідомлення і розміщують пости. В квартирі Васіна є сліди злому і обшуку.

Якубович додала, що журналіст писав про життя Донецька: “Ми могли за допомогою цих матеріалів дізнатися, чим живе непідконтрольне Києву місто”.

У редакції допускають, що журналіста могли взяти у полон бойовики “ДНР”, а його сторінку у Facebook – зламали.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter