Порошенко написав у Twitter, що без церкви немає держави: люди нагадали йому про Конституцію

Дата: 01 Червня 2018
A+ A- Підписатися

Президент України Петро Прошенко у Twitter написав про те, що молиться за той час, коли церква буде відділена від держави. Користувачі нагадали йому, що Україна й так, згідно статті 35 Конституції — світська держава. 

Записи на сторінці глави держави з’явились вчора.

“Без церкви немає держави, немає нації. Церква – важливий атрибут суверенної незалежної України. Саме тому ми так боремося і молимося за церкву. Переконаний, з нами – Божа воля і допомога. Нашою спільною молитвою Український Народ отримає Томос про єдину Помісну Українську Православну Церкву. І завершить створення суверенної незалежної фантастичної європейської держави Україна”, – написав гарант Конситуції у декількох твітах.

На дописи Порошенка одразу почали реагувати користувачі Twitter, які нагадали йому, що в Україні церква на законодавчому рівні відділена від держави.

“Воу-воу, а що там у Конституції написано з цього приводу?” – відреагував на допис президента один з користувачів.

Реакція людей на допис президента 

У відповідь на твіти президента люди почали розмірковувати, без чого ж немає України.

“Без Білої Церкви немає держави, немає нації. Біла Церква – важливий атрибут суверенної незалежної України”, – писали вони.

Відреагували й в офіційному акаунті Театру на Подолі.

“Без театру на Подолі немає держави, немає нації. Театр на Подолі – важливий атрибут суверенної незалежної України”, – продовжували жартувати користувачі Twitter.

Про заяви Порошенка дізнались і на Facebook, де почали підіймати актуальні політичні питання.

“Вважаю, що скоро в Україні з’явиться не Антикорупційний суд, а перший незалежний Інквізиційний суд”, – написав один з користувачів.

Висловлювання очільників держав у Twitter не раз ставали причинами не тільки жартів, але й серйозних судових розглядів. У США нещодавно заборонили Трампу блокувати користувачів Twitter, які пишуть йому критичні відповіді. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter