Попри новий КПК кількість скарг на процесуальні порушення в українців не зменшилась

Дата: 11 Жовтня 2016
A+ A- Підписатися

Кількість скарг про процесуальні порушення в кримінальних провадженнях не змінилась навіть після ухвалення нового Кримінального процесуального кодексу України (КПК).

Про це заявила керівниця Управління з питань дотримання процесуального законодавства при Уповноваженій Верховної Ради з прав людини Олена Островська, передає кореспондент Центру інформації про права людини.

“В 2012 році, коли діяв КПК 1960 року, до Уповноваженого надходило понад 5 тисяч скарг. Більша частина з них були від людей, які знаходились під слідством – підозрюваних, обвинувачуваних. Були й від засуджених. Але й після ухвалення нового КПК кількість скарг не змінилась, як і не змінилися питання, з якими до нас звертались люди”, – розповіла представниця Обмудсмана.

За її словами, люди продовжують скаржитись на безпідставне порушення кримінальних проваджень, на безпідставне їх закриття та на катування.

“Нічого не змінилось. Приймаються закони, які декларують європейські стандарти, а ті порушення, які були до 2012 року, так й продовжують мати місце”, – констатує Олена Островська.

Раніше повідомлялось, що Дарницьке райуправління поліції Києва відмовилось реєструвати в Єдиному реєстрі досудових розслідувань (ЄРДР) заяву незалежної журналістки Олени Талаєвої про злочин, у якій фігурує прокурор Генпрокуратури Ігор Біда.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter