Полонений Григорій Сінченко втік із катівень бойовиків “ДНР” – мати

Дата: 22 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Двічі полонений український патріот Григорій Сінченко здійснив втечу з катівень підвалу незаконного збройного формування Донеччини, де до нього застосовували тортури.

Про це в коментарі телефоном Укрінформу повідомила мати заручника Тетяна Гулевська.

“По місцевому телеканалу новину про втечу крутять у зведеннях “МВД”. Тим, хто вкаже, де він переховується, обіцяють нагороду. Представники спецслужб були вдома в моєї мами. Погрожували їй, мені, сину, казали: якщо знайдуть, не випустять живим”, – розповіла вона.

Повідомляється, що на фото, яке демонструють спецслужби на телеканалі, на обличчі Григорія видно сліди опіків, через що мати робить висновок, що до сина в “ДНР” знову застосовували тортури.

Також у коментарі Громадському радіо Гулевська не відкидає, що бойовики вбили її сина, а тепер заявили, що він утік із в’язниці. Вона пояснює це тим, що бойовики досі офіційно не підтверджували його затримання, а на перемовинах у Мінську представники “ДНР” заперечували, що Григорій у них.

“У Мінську не підтверджували, але документи адвокату дали, що він затриманий у листопаді 2019 року, а потім у Мінську вони його не підтверджували, а тепер підтвердили, що він у них утік”, – каже Тетяна Гулевська.

25-річного Григорія Сінченка було заарештовано в окупованому Донецьку 2 грудня 2016 року. Його звинувачували в партизанській діяльності проти так званої “народної республіки”, зберіганні зброї, підривах телефонних веж. За словами матері, бойовики застосовували до нього тортури: катували електрострумом, підвішували до стелі за викручені руки, душили, били так, що розірвалася легеня.

У грудні 2017 року Сінченко разом із 74 бранцями, яких тоді обміняли, повернувся до України. Після цього, попри заперечення матері, він вирішив помститися бойовикам.

У жовтні 2019-го Сінченка знову затримали “спецслужби ДНР”. До цього часу його рідні точно не знали, де він і що з ним.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter