Поліція затримала підозрюваного у вбивстві журналіста та активіста Сергієнка

Дата: 12 Квітня 2017
A+ A- Підписатися

У Васильківському районі Київської області поліція 11 квітня затримала підозрюваного у вбивстві журналіста Василя Сергієнка, який був убитий у 2014 році у Корсунь-Шевченківському районі Черкаської області.

Про це повідомляється на сайті Національної поліції України.

Згідно з повідомленням, під час спецоперації по затриманню зловмисник чинив опір та намагався втекти на автомобілі, протаранивши авто поліцейських.

Після тривалих пошуків оперативники отримали інформацію про можливе місцеперебування розшукуваного. Спільно з працівниками Департаменту карного розшуку Національної поліції України було розроблено спецоперацію по затриманню підозрюваного.

Працівники поліції декілька діб відстежували чоловіка і 11 квітня, коли зловмисник з’явився за вказаною адресою, правоохоронці його затримали.

Постраждалих немає. У затриманого, під час обшуку виявлено вогнепальну зброю.

Зловмисник знаходився у державному розшуку з 2015 року.

Як відомо, 4 квітня 2014 року журналіста та громадського активіста Василя Сергієнка було викрадено у місті Корсунь-Шевченківський Черкаської області у дворі власного помешкання.

Через декілька днів його тіло знайшли закатованим, з пакетом на голові, з ножовими пораненнями, наручниками на руках в лісі в Корсунь-Шевченківському районі Черкаської області.

21 листопада 2014 року президент України присвоїв Василю Сергієнку звання Героя України.

11 липня 2015 року працівники прокуратури Черкаської області спільно з управлінням МВС в області затримали жителя міста Києва за підозрою у вчиненні тяжкого злочину за фактом вбивства журналіста та громадського діяча Василя Сергієнка.

15 жовтня 2015 року черкаське УМВС повідомило, що Василя Сергієнка викрали, катували та вбили київські бандити. На слід убивць оперативників вивів обривок касового чека одного зі столичних супермаркетів.

4 січня 2016 року прокуратура Черкаської області за наслідками досудового розслідування  затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох жителів м. Київ за фактом викрадення і вбивства журналіста та громадського діяча Василя Сергієнка.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter