Поліція не склала протокол на чоловіка, який імовірно облив зеленкою Шабуніна

Дата: 24 Вересня 2018
A+ A- Підписатися

Поліцейські не складали адмінпротокол на чоловіка, який імовірно причетний до нападу на активіста Віталія Шабуніна під стінами САП.

Про це повідомляє Центр протидії корупції.

У липні під час акції декілька чоловіків напали на антикорупційного активіста Віталія Шабуніна. Спочатку його облили зеленкою, а потім закидали тортами. Після інциденту чоловіка забрала швидка, а нападника доставили до відділку.

Там, за словами прес-служби Нацполіції, на нього склали адмінпротокол та відпустили. Адвокат Шабуніна вирішив перевірити цю інформацію та надіслав запит до правоохоронців. У відповіді, яка прийшла активістам, інформація про складання протоколу не підтвердилась.

“Після прийняття пояснень вище вказаного громадянина було відпущено. Адміністративні матеріали на дану особу не складалися”, – зазначили у відповіді.

Активісти наполягають, що Ростислав Федорко, на якого не склали протокол поліцейські, один із двох чоловіків, які облили Віталія Шабуніна зеленкою.

Нагадаємо, що після інциденту під час акції під САП правозахисники звернулися до влади із закликом розслідувати напад на Шабуніна. Відкритий лист адресували президенту України Петру Порошенку, генеральному прокурору України Юрію Луценку, голові Національної поліції України Сергію Князєву, голові Служби безпеки України Василю Грицаку, Конституційному Суду України, Верховній Раді України, Уповноваженому Верховної ради України з прав людини Людмилі Денісовій, Управлінню Верховного комісара ООН з прав людини, урядам країн Європейського Союзу, США, Канади. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter