Поєднувати батьківство та науку: у харківському виші дітей на час лекцій можна залишити у центрі розвитку

Дата: 22 Лютого 2018
A+ A- Підписатися

У Харківському національному університеті міського господарства ім. О.М. Бекетова відкрився Центр розвитку для дітей, де співробітники і студенти всіх форм навчання можуть залишати малюків під час своїх занять.

Про це Центру інформації про права людини розказала викладачка університету, кандидатка технічних наук Вікторія Івасенко.

За її словами, у центрі є ігрова кімната, кімната для відпочинку, де діти можуть спати, спеціалізована вбиральня для дітей. Тут з дітьми працюють соціальні педагоги та психологи.

Центр працює з 9:00 до 17:00. Але, як зазначила, Вікторія, якщо у батьків пари починаються о 8:30, можна попередити про це і співробітники прийдуть раніше. Так само можна домовитись і у випадку, якщо потрібно трохи затриматись після 17-ї години.

“Дитина може проводити у центрі 4 години поспіль. Але якщо пари тривають довше, наприклад 6 годин, як у мене, дитину можна забрати на перерві погодувати і привести знову”, — розказує Вікторія.

За її словами, у центрі також можуть розігріти для дитину ту їжу, яку ви принесли з собою. Послуги Центру розвитку для дітей коштують 11 гривень на годину.

На сайті Харківського національного університету міського господарства зазначено, що такий центр є першим серед вишів харківського регіону. Він був створений в рамках реалізації політики гендерної рівності та недискримінації в освіті.

“Головна мета: сприяння та підтримка сприятливих умов для гармонійного поєднання навчання студентів та професійної діяльності викладачів (чоловіків та жінок) з родинними обов’язками з догляду за дітьми дошкільного віку”, — йдеться у повідомленні вишу.

Згідно з повідомленням, авторами та виконавцями дизайн-проекту є студенти та студентки факультету архітектури, дизайну та образотворчого мистецтва університету – переможці ІХ Регіонального конкурсу молодих вчених “Гендерна політика очима української молоді: слобожанський вимір”.

Кімнати центру (зона активного розвитку, зона відпочинку, санітарна зона) обладнані сучасними та безпечними модулями з екологічних матеріалів, у тому числі м’яким інвентарем (килими, рушники, постільна білизна) та розвиваючими іграшками.

Допомогу при створенні центру надавали представництво Дитячого фонду ООН в Україні, уряд Німеччини, Харківська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України.

Організаційно-методичне забезпечення роботи Центру розроблене відповідно кращих світових практик “Family-friendly University”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter