Подавати заяви про зміну місця голосування відтепер можна онлайн

Дата: 08 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Центральна виборча комісія запустила електронний сервіс, що дає можливість подавати заяви про зміну місця голосування на виборах онлайн. 

Про це повідомили в ЦВК.

Окрім розроблення сервісу ЦВК створила комісію, яка повинна провести перевірку працездатності його функцій. У відомстві наголосили, що скористатися можливістю подання заяви онлайн можна вже під час майбутніх виборів президента та народних депутатів України.

Сервіс, як зауважує виконавча директорка Громадського холдингу “Група впливу” Тетяна Дурнєва, розробили на виконання пункту постанови ЦВК, яку видали наприкінці минулого року. 

“Ми цінуємо зусилля Центральної виборчої комісії та Державного реєстру виборців, спрямовані на спрощення доступу різних груп виборців до реалізації активного виборчого права. Подання заяви онлайн особливо полегшить доступ до виборів людей з інвалідністю та внутрішньо переміщених осіб”, – розповіла Дурнєва. 

Експертка також додала, що можливість подати заяви про зміну місця голосування без зміни виборчої адреси буде відкрита лише під час парламентських та президентських виборів.

Зі свого боку міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму телеграм-каналі написав, що сподівається до наступних виборів налагодити процес голосування онлайн.

“На наступні вибори народних депутатів і президента можна буде змінити місце голосування за пару хвилин з дому. Хоча, сподіваюся, вже можна буде голосувати онлайн. Принаймні працюємо над цим”, – написав він.

Нагадаємо, що наприкінці минулого року Верховна Рада ухвалила новий Виборчий кодекс, який дозволяє переселенцям голосувати на місцевих виборах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter