Побиття журналіста в Харкові: поліція оголосила підозру нападнику

Дата: 12 Червня 2019
A+ A- Підписатися

У Харкові слідчі оголосили підозру чоловіку, причетному до побиття журналіста 24-го каналу Вадима Макарюка.

Про це повідомляє пресслужба поліції.

За час проведення слідства правоохоронці оглянули місце події та вилучили необхідні речові докази, зняли записи з камер відеоспостереження банку, розташованого поруч з місцем події, та допитали понад 100 свідків. Згодом поліцейські встановили особу чоловіка, причетного до нападу; ним виявися 26-річний харків’янин.

“7 червня вказаний громадянин, знаходячись на території ТЦ “Барабашово”, вчинив умисні злочини, спрямовані проти законної професійної діяльності журналіста та громадського порядку“, – розповіли правоохоронці.

Наразі йому оголосили підозру щодо перешкоджання законній професійній діяльності журналіста, хуліганства та погрози або насильства стосовно журналіста. За ці правопорушення чоловік може сісти за ґрати на строк до семи років. Суд обиратиме йому запобіжний захід 12 червня.

Як відомо, 7 червня в Харкові під час сутичок на ринку “Барабашово” жорстоко побили оператора 24-го каналу Вадима Макарюка. Свідки події та сам журналіст розповідають, що група з 10–15 осіб цілеспрямовано бігла за ним, щоб напасти: йому залили очі газом, били ногами, розбили обличчя, розтрощили камеру і витягли звідти карту пам’яті з відзнятим матеріалом.

Згодом правоохоронці затримали двох ймовірних нападників. Також вони знайшли камеру журналіста, а начальник Нацполіції області заявив, що у відомстві проведуть службове розслідування щодо правильності дій співробітників на місці конфлікту.

 
 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter