Після погроз від Ольги Шарій напали на антикорупційного активіста

Дата: 08 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

На головного експерта організації StateWatch Олександра Лємєнова 8 листопада напали невідомі.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці написав сам Лємєнов.

Якщо комусь здається, що одним нападом можна зупинити мене в боротьбі за нову Україну, то це пуста втрата часу….

Gepostet von Олександр Лємєнов am Donnerstag, 7. November 2019

«Сьогодні о 7.45 за вулицею Максимовича, 2 на мене скоїли напад. Кастет (або щось дуже схоже), балончик Терен 4М, два молодика. Якийсь «дитячий садочок», тікали як останні боягузи. Шкода, напад розпочався з удару в голову позаду, а потім із «запшиканими» очима важко бігти за нападником», – описав ситуацію Лємєнов.

Двома тижнями раніше активіст оприлюднив на своїй сторінці погрози від Ольги Шарій, дружини одіозного проросійського відеоблогера Анатолія Шарія. Сама Ольга теж веде персональний відеоблог на політичну тематику.

«Якщо ти будеш писати небилиці про мене, я особисто попрошу людей, щоб дали тобі хороших п..юлей в Києві. І потім, як баба, можеш написати в поліцію на мене», – йшлося на скриншоті переписки Ольги Шарій та Лємєнова.

В коментарі виданню ZMINA Лємєнов зауважив, що наразі не пов’язує напад ні з ким конкретно.

«Я поки не пов’язую ні з ким. Є варіанти. Побачимо. Всі процесуальні моменти задокументовано. За якою статтею відкрили кримінальне провадження, поки не знаю» , – зауважив активіст.

Згодом стало відомо, що слідчий відділ Голосіївського управління поліції відкрив кримінальне провадження за статтею “хуліганство” через інцидент. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Олександр Лємєнов є головним експертом неурядової організації StateWatch, яка займається контролем витрат публічних коштів, особливо у сфері оборони, а також моніторингом антикорупційних органів та органів досудового розслідування і прокуратури. Раніше Лємєнов був головним експертом Антикорупційної групи Реанімаційного пакету реформ. Зараз Олександр також входить до кадрової комісії ГПУ та займається відбором прокурорів.

Нагадаємо, 30 серпня побили головного редактора вінницького видання «Вежа», якому перед тим погрожували прихильники Анатолія Шарія.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter