Після Маршу рівності в Києві сталось понад 20 нападів на ЛГБТ та волонтерів – активістка

Дата: 25 Червня 2018
A+ A- Підписатися

Протягом тижня після проведення Маршу рівності в Києві сталось 20 нападів на ЛГБТ та волонтерів Прайду.

Про це повідомила активістка Софія Лапіна, пише Громадське.

Про 10 випадків активістці повідомили особисто, ще про 10 вона дізналася від колег. За її словами, останній напад стався вчора.

“Набрали хлопця телефоном, прикинулися його знайомим, і він приїхав на зустріч на Поштову площу. Там його зустріли двоє спортивних молодиків, почали його принижувати, бити. Один дістав ножа і сказав, що зараз його заріже. Хлопець отримав тілесні ушкодження. Зараз із ним будемо їхати в поліцію, потім – у лікарню”, – зауважила вона.

Лапіна розказала, що постраждалий використав газовий балон і нападники втекли.

На своїй сторінці у Facebook активістка також зробила відповідний пост, де попередила друзів про ризики нападів. У коментарях до нього вона зауважила, що нападники зазвичай обирають жертв із нестандартною зовнішністю.

“Чотири останні зафіксовані кейси – це хлопці з кольоровим волоссям. Попередньому взагалі не пощастило: він не пішов на марш, бо боявся, але його через два дні побили біля “Глобусу”, він просто виходив з торгового центру серед білого дня”, – написала Лапіна.

Нагадаємо, що 17 червня в Києві пройшов найбільший Марш рівності. Участь у ньому взяли близько 6 тисяч людей. Напередодні КиївПрайду в соціальних мережах ширилась інформація про можливу загрозу зриву ходи й фізичної агресії стосовно учасників Маршу: проведення так званого “сафарі”, “полювання” на учасників та гостей Маршу рівності з метою залякування і побиття. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter