“Пиши обережно, бо можна вдавитися сухариком”: у Полтаві погрожували місцевій журналістці

Дата: 06 Лютого 2019
A+ A- Підписатися

У Полтаві журналістка інтернет-видання Kolo.news Ніна Король розповіла про те, що отримала у Facebook погрози від невідомого чоловіка.

Про це повідомляє ІМІ.

Погрозу надіслали в приватні повідомлення у Facebook 

Журналістка писала про трагедію в Полтаві, де помер 14-річний підліток, якого наприкінці минулого року в центрі міста збили на позашляховику. Хлопець переходив дорогу, коли на нього наїхав позашляховик. За кермом машини була відома в місті власниця бізнесу Наталія Саєнко, яка, за словами місцевих жителів, вже не вперше опиняється в подібній ситуації.

Після публікації тексту у Facebook журналістки написав невідомий їй чоловік:

“Ты пиши, да аккуратно, а то смотри, сухариком можно подавиться”.

Король розцінила повідомлення як погрозу та повідомила про це представника прес-служби ГУ Нацполіції в Полтавській області Юрія Сулаєва; той порадив звернутися до кіберполіції. Згодом виявилось, що невідомий чоловік, який написав журналістці, працював декілька років тому в лавах МВС.

“Людина з ім’ям та прізвищем Володимир Таран працювала в поліції, коли вона ще була міліцією, тобто до атестації”, – підтвердив інформацію ІМІ представник прес-служби поліції Сулаєв.

Наразі Король не вирішила, чи писатиме заяву до поліції.

Нагадаємо, що у 2018 році на неокупованій території України ІМІ зафіксував 235 випадків порушень свободи слова.  Основним викликом для свободи слова минулого року, за словами експертів, стала фізична агресія щодо журналістів. Категоріями-лідерами за кількістю порушень стали перешкоджання, погрози та напади на працівників медіа. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter