Персонал Ставівського психоневрологічного інтернату на Київщині не дотримується маскового режиму

Дата: 05 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Співробітники Ставівського психоневрологічного інтернату на Київщині переважно не дотримуються маскового режиму під час коронавірусної пандемії. Персонал установи забезпечено масками та дезінфікувальними засобами у великій кількості. 

Про це повідомляє кореспондент видання ZMINA та громадський монітор Національного превентивного механізму (НПМ), який 4 червня разом із представницею Департаменту реалізації НПМ Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини Оленою Прашко перевіряв дотримання протиепідемічних вимог з протидії коронавірусній інфекції.

Монітори НПМ встановили, що загалом в установі вживаються протиепідемічні заходи. В інтернаті здійснюється температурний скринінг персоналу із занесенням даних до спеціального журналу, проте в день моніторингового візиту в ньому не було записів. Температуру підопічним вимірюють, лише якщо в них є симптоми захворювання.

Перед початком зміни персонал не перевдягається в запасний одяг. Також не розроблено алгоритму дій персоналу в разі виникнення в установі підозри на захворювання COVID-19.

Медичні маски носять окремі підопічні, які за станом здоров’я розуміють їхню необхідність.

Приміщення інтернату прибирають підопічні з використанням дезінфекційних засобів, розчин яких робить медична сестра. Водночас в установі немає графіка прибирання та провітрювання. За словами мешканців місця несвободи, прибирання в кімнатах вони роблять тричі на день, однак у ліжкових хворих прибирають не так часто. Монітори НПМ припускають, що це є причиною стійкого неприємного запаху сечі в інтернаті.

Для ізоляції підопічних є кімната на два ліжка в разі виникнення спалаху COVID-19. Окрім цього, у закладі немає будь-яких інформаційних матеріалів про запобігання інфекційним захворюванням, написаних доступною для підопічних мовою.

Офіс Уповноваженого Верховної Ради з прав людини за результатами моніторингового візиту готує листи реагування до керівництва Київської обласної державної адміністрації та директора психоневрологічного інтернату.

Нагадаємо, у травні ZMINA повідомляла про спалах коронавірусу в психіатричній лікарні та інтернаті для дівчат у Києві.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter