Перше виїзне засідання ТСК щодо нападів на активістів проведуть у Херсоні до кінця листопада

Дата: 08 Листопада 2018
A+ A- Підписатися

До кінця листопада в Херсоні має відбутися перше виїзне засідання тимчасової слідчої комісії Верховної Ради, створеної для проведення розслідування відомостей щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів.

Про це після першого засідання ТСК повідомив народний депутат Мустафа Найєм на своїй сторінці у Фейсбуку.

За його словами, в Херсоні депутати планують заслухати керівників слідчої групи і процесуального керівника, які розслідували справу Гандзюк у перші дні після нападу на неї.   

Водночас на наступному засіданні ТСК в Києві 15 листопада її члени планують скласти повний перелік кримінальних проваджень, які комісія розглядатиме під час своєї роботи.

“Я також запропонував, щоб одними з перших до цього списку було занесено міста, де такі напади трапляються системно, – крім Херсона, ще й Одесу та Харків. Зараз дуже важливо робити все можливе, щоб ті, хто там зазнає нападів, мали хоч якусь увагу до своїх справ”, – написав Найєм.

Загалом, за словами депутата, перше засідання ТСК “дає надію, що вдасться побудувати роботу”.

Конструктивною назвав роботу ТСК і її голова нардеп Борислав Береза.

“На диво пройшло краще, ніж я думав. 3 19 людей присутні були 17. Отож кворум був. Обрали секретаря комісії – Олену Сотник. Далі було конструктивне спілкування, яке показало, що більшість членів комісії налаштована на роботу”,написав у себе на сторінці у Фейсбуку Береза.

Водночас адвокат потерпілої сторони з боку Катерини Гандзюк Євгенія Закревська письмово звернулася до керівництва ТСК з вимогою виключити з комісії народного депутата, екс-радника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка.

Аналогічне звернення вона адресувала самому Геращенку та керівнику фракції “Народний фронт”, яка його висунула в члени ТСК.

У своєму зверненні Закревська вказала, що Геращенко неодноразово розголошував деталі слідства у справі Гандзюк, які навіть не були відомі самій потерпілій. За словами Закревської, сама Гандзюк вважала, що цю інформацію Геращенку правоохоронці надають незаконно.

Також вона нагадала, що саме Геращенко розголосив прізвище першого підозрюваного у справі Миколи Новікова, при цьому безпідставного його звинувачуючи. Зрештою, слідство вину чоловіка не довело і закрило провадження щодо нього.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter