ООН готує стратегічний запас продовольства в найуразливіших країнах

Дата: 13 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Всесвітня продовольча програма ООН розміщує тримісячний запас продовольства в країнах, які може уразити голод, спричинений епідемією коронавірусу. 

Про це повідомили в мікроблозі організації у твітері. 

Згідно з останніми розрахунками ООН, 250 мільйонів жителів планети вже поточного року можуть зіткнутись із сильним голодом через наслідки пандемії коронавірусу. В організації не назвали країн, у яких розміщують запаси продовольства, однак раніше заявляли, що постати перед проблемою голоду можуть близько 30 держав, що розвиваються. Водночас у 10 з них уже більш ніж 1 мільйон людей перебувають на межі голоду.

Напередодні в ООН виступили із заявою, в якій наголосили, що, якщо не допомогти бідним країнам пережити пандемію, весь світ чекають конфлікти, голод і злидні. Організація закликала міжнародну спільноту виділити на ці цілі 6,7 млрд доларів, адже, за даними експертів, пік пандемії в більшості бідних країн настане за кілька місяців, проте вже мільйони людей втратили роботу і залишилися без засобів до існування.

Нагадаємо, за словами директора всесвітньої продовольчої програми ООН Девіда Бізлі, пандемія коронавірусу може спричинити голод “біблійних масштабів”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter