Омбудсмен направила в парламент 630 сторінок про дотримання прав людини у 2016 році

Дата: 31 Березня 2017
A+ A- Підписатися

Сьогодні до Верховної Ради України надіслано Щорічну доповідь Уповноваженого ВРУ з прав людини про стан додержання та захисту прав і свобод людини в Україні за 2016 рік.

Як повідомили у прес-службі Уповноваженого, цьогорічна доповідь містить 16 розділів і налічує 630 сторінок.

У документі висвітлені питання дотримання права на доступ до публічної інформації та захисту персональних даних, свободи від дискримінації, дотримання рівних прав і можливостей жінок і чоловіків,  права на судовий захист, реалізації функцій НПМ і спеціальні провадження Уповноваженого.

Також у полі зору Уповноваженого були питання дотримання прав і свобод дітей, внутрішньо переміщених осіб, мешканців тимчасово окупованих і неконтрольованих територій, військовослужбовців, поліцейських, осіб, звільнених зі служби, ветеранів війни. 

Окрема увага зосереджена на дотриманні прав громадян України на території тимчасово окупованої АР Крим, прав іноземців та осіб без громадянства на території України, прав громадян України за кордоном, а також проблемні питання виконання рішень ЄСПЛ.

Уповноважений Валерія Лутковська висловлює щиру подяку всьому колективу Секретаріату Уповноваженого, представникам громадянського суспільства та міжнародних організацій за їх особистий внесок при підготовці Щорічної доповіді та співпрацю у галузі захисту прав людини.

З повним текстом Щорічної доповіді Уповноваженого за 2016 рік можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Уповноваженого у розділі “Секретаріат – Документи – Щорічні та спеціальні доповіді“.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter