Окупований Донбас перевели на “російський” інтернет: як це вплине на свободу слова в регіоні?

Дата: 14 Січня 2019
A+ A- Підписатися

Окуповані території Донецької та Луганської областей перевели на роботу з магістральними інтернет-каналами, які проклали з Ростовської області РФ.

Про це повідомляє видання CNews із посиланням на так званого “міністра зв’язку ДНР” Віктора Яценка.

За його словами, роботи з прокладання магістральних шляхів вело підприємство “Углетелеком”, яке раніше обслуговувало шахти в регіоні. Облаштовувати магістралі з Росії, за його словами, почали після так званого “блекауту” у 2017 році. Журналісти наразі не повідомили, які російські оператори обслуговуватимуть окуповані території Донецької та Луганської областей.

У коментарі Центру інформації про права людини медіаюристка організації “Платформа прав людини” Людмила Опришко підкреслила, що тепер на окупованих територіях працюватимуть російські обмеження, а тому почнуть блокувати сайти, які досі були доступні жителям Донбасу.

“Зокрема, є ризик, що може перестати працювати Telegram”, – зауважила вона.

Нагадаємо, що в серпні минулого року активісти “Лабораторії цифрової безпеки” у співпраці з Донецьким інститутом інформації провели заміри блокувань у різних місцях Донецька та Луганська. Виявилось, що Луганські інтернет-провайдери блокують доступ користувачів до щонайменше півсотні українських новинних сайтів, а от у Донецьку не блокують майже нічого.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter