Окупанти в Алушті звинуватили голову мусульманської громади в “пропаганді екстремістських організацій”

Дата: 01 Червня 2020
A+ A- Підписатися

У Криму Руслана Емірвалієва викликали до прокуратури й звинуватили в пропаганді символіки екстремістських організацій в інтернеті.

Руслан Емірвалієв

Про це інформує громадянський рух “Кримська солідарність”.

Чоловік обіймає посаду виконувача обов’язків голови місцевої мусульманської релігійної громади “Алушта”. За даними активістів, його викликали до міської прокуратури, де йому повідомили про те, що стосовно нього порушено адміністративну справу за ст. 20.3 ч. 1 КпАП Росії.

“До прокуратури міста Алушти надійшла інформація про порушення федерального законодавства з використанням мережі інтернет. З огляду на викладене у зв’язку з перевіркою вам необхідно з’явитися до старшого помічника прокурора міста Дідун М. І. для надання пояснень про відомі обставини”, – йдеться в повістці Емірвалієву, копію якої має “Кримська солідарність”.

Окрім цього, чоловікові повідомили, що невиконання вимог прокурора й ухилення від явки призведе до адміністративної відповідальності.

“Зараз матеріали передаються прокуратурою до суду, а сторона захисту готується до судового процесу, вивчаючи матеріали й формуючи позицію. Щодо Емірвалієва порушено справу за статтею 20.3 КоАП Росії”, – повідомила адвокатка Ліля Гемеджі.

Інформація про цю справу у відкритих джерелах російських правоохоронців Криму відсутня.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter