Офіс генпрокурора взяв під контроль розслідування зґвалтування жінки поліцейськими на Київщині

Дата: 26 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Справа щодо зґвалтування та побиття жінки двома поліцейськими Кагарлицького відділу поліції перебуває під контролем Офісу генерального прокурора.

Про це повідомив керівник департаменту Офісу генерального прокурора, що стежить за розслідуванням фактів катування та інших серйозних порушень прав громадян з боку правоохоронців, Юрій Бєлоусов

Колеги, друзі, цим постом просто хотів поінформувати Вас, що резонансна справа по Кагарлицькому відділенню поліції…

Опубліковано Yuriy Byelousov Вівторок, 26 травня 2020 р.

За словами Бєлоусова, 25 травня в справі змінили групу прокурорів, яку тепер очолює прокурор департаменту, що спеціалізується на провадженнях щодо катувань.

“Розслідування йде повним ходом, до його здійснення залучено сили Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції, Державного бюро розслідувань, прокуратури Київської області та Офісу генерального прокурора. Проводяться всі необхідні слідчі й процесуальні дії, а також експертизи”, – запевнив він.

Затриманим поліцейським найближчим часом оберуть запобіжні заходи.

Нагадаємо, що в ніч із 23 на 24 травня 2020 року оперуповноважений Кагарлицького відділу поліції у своєму службовому кабінеті здійснював постріли з табельної зброї над головою 26-річної жінки, яку поліцейські викликали як свідка, вдягав на неї протигаз та застосовував кайданки. Потім правоохоронець декілька разів зґвалтував потерпілу.

Після цього Голова Національної поліції Ігор Клименко звільнив поліцейських, яких підозрюють у скоєнні злочину, усунув від виконання службових обов’язків керівництво відділу та ухвалив рішення про розформування підрозділу і переатестацію всього особового складу Кагарлицького відділу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter