Обвинуваченим у вбивстві журналіста Сергієнка подовжили запобіжний захід

Дата: 03 Травня 2019
A+ A- Підписатися

Городищенський районний Суд Черкаської області залишив під вартою обвинувачених у вбивстві журналіста та активіста Василя Сергієнка.

Про це повідомляють на сторінці “Адвокатської дорадчої групи” у Facebook.

Четверо обвинувачених – Володимир Воронков, Вадим Мельник, Віктор Горбенко та Роман Недибалюк – залишатимуться в Черкаському слідчому ізоляторі до 30 червня цього року. Водночас суд просить притягнути до дисциплінарної відповідальності захисників Сергієнка. 

“Враховуючи поведінку захисників, суд звертається до кваліфікаційної дисциплінарної комісії адвокатури з питанням про притягнення до дисциплінарної відповідальності адвоката Олександра Шадріна, Добраниці, Петрощук”, – цитують слова судді на сторінці дорадчої групи.

24 квітня розгляд справи перенесли на 2 травня через відсутність на засіданні двох захисників обвинувачених. Активісти повідомляють, що сторона захисту докладає всіх можливих зусиль для затягнення процесу. Зокрема, постійно вимагає присутності матері Василя Сергієнка, якій 91 рік.

“Вона вже фізично не може ходити, і про це відомо адвокатам захисту. При тому що потерпілою подано заяву про розгляд справи без її участі”, – зазначили вони.

Активісти нагадують, що, коли строк дії запобіжного заходу для обвинувачених у вбивстві Сергієнка сплив минулого разу і вирішувалося питання його продовження, вони чекали до ранку біля суду на рішення.

“Справа слухається п’ятий рік (почали слухати на початку 2016 року). Наразі через відводи, самовідводи чи неможливість сформувати склад суду, справа побувала вже майже в усіх судах Черкаської області. Чи зможуть у Городищенському районному суді довести справу до вироку, чи хоча б почати підготовче засідання?” – зазначають активісти. 

Як відомо, громадського активіста та журналіста Василя Сергієнка знайшли мертвим у Виграївському лісі за 15 км від міста Корсуня-Шевченківського Черкаської області 5 квітня 2014 року. Напередодні його викрали з власного будинку, дорогою били й катували. Колеги активіста називають замовником злочину екс-регіонала, народного депутата від “Відродження” Геннадія Бобова, який є фігурантом журналістських розслідувань Сергієнка.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter