ОБСЄ закликала Україну не залишати напад на журналіста Комарова непокараним

Дата: 07 Травня 2019
A+ A- Підписатися

Представник ОБСЄ зі свободи ЗМІ Арлем Дезір закликав провести ефективне розслідування нападу на журналіста Вадима Комарова, який стався напередодні в Черкасах. 

Про це з посиланням на відповідну заяву повідомляє “Укрінформ”. 

Дезір засудив напад та назвав його спробою вбивства. 

“Я засуджую цей дуже жорстокий напад на журналіста Вадима Комарова в Черкасах, унаслідок якого він потрапив у кому й ледь вижив. Це була спроба вбивства місцевого журналіста, який розслідував корупційні схеми. Цей спланований напад особливо тривожний і не може залишитися непокараним. Розслідування негайно розпочалося, і я закликаю владу ефективно довести його до кінця”, – йдеться в заяві. 

Як відомо, 4 травня в Черкасах жорстоко побили місцевого журналіста і відеоблогера Вадима Комарова, який писав про корупційні схеми серед місцевих чиновників. Поліція спочатку відкрила кримінальне провадження за статтею “Умисне тяжке тілесне ушкодження”, проте згодом перекваліфікувала справу на “Замах на умисне вбивство”. За версією правоохоронців, журналіст ішов вулицею, коли на нього напав невідомий чоловік, який заподіяв йому тілесні ушкодження, а після цього зник з місця події. За словами медиків, журналісту завдали ударів молотком. Це не перший напад на Комарова: у 2016 у нього стріляли на вулиці, а у 2017 побили під час зборів в одному з районів міста. 

Нагадаємо, що з початку року в Україні експерти Національної спілки журналістів зафіксували 23 напади на працівників медіа. 

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter