ОБСЄ та Рада Європи разом просуватимуть демократію та верховенство права в Україні

Дата: 04 Грудня 2017
A+ A- Підписатися

Офіси ОБСЄ та Ради Європи в Україні підписали лист про співпрацю у сферах просування демократії, верховенства права та прав людини в Україні.

Про це повідомляє Інтерфакс.

 

“Ми підписали цього листа про співпрацю, де йдеться про різні сфери. У нас тривала історія співпраці з ОБСЄ. Сфери нашої співпраці стосуються прав людини, демократії та правосуддя. Ми працюємо в реформуванні судової системи, реформи прокуратури, у сфері виборів і з громадськими організаціями”, – сказав голова Офісу Ради Європи в Україні Мортен Енберг на брифінгу в Києві.

Він уточнив, що така співпраця передбачає регулярні зустрічі для обговорення спільних проектів, а також спільне їх здійснення.

За словами Енберга, ОБСЄ та Рада Європи в Україні спільно реалізують проекти з підтримки місцевих громад, судової реформи, забезпечення свободи слова тощо.

У свою чергу координатор проектів ОБСЄ в Україні, посол Вайдотас Верба додав, що метою підписання документа було досягнення синергії з урахуванням спільних цілей у галузі верховенства права, демократії та прав людини.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter