“Нормально ставлюся до слабкої статі”: запорізький чиновник прокоментував свій допис, у якому порівняв жінок у купальниках з “дешевими повіями”

Дата: 29 Липня 2019
A+ A- Підписатися

Заступник голови Запорізької облради та уповноважений області з ґендерних питань Владислав Марченко, який раніше у своїй публікації дискримінаційно висловився щодо жінок, прокоментував свій допис і зазначив, що “за посаду не тримається”. Чиновник, зокрема, зауважив, що в публікації використано не його слова, але якою б образливою не здалася комусь думка про те, що “якщо жінка вдягається у короткі сукні, то до неї ставитимуться як до “дешевої повії”, – так заведено в українських традиціях. 

Про це повідомляє запорізьке видання “061”.  

“Можливо, там грубо це сказано. Ще раз, якщо когось це зачіпає, глибоко прошу вибачити. Я ще раз хочу сказати, я нормально ставлюся до слабкої половини статі. Ви зараз скажете, що це сексизм… Так заведено в наших традиціях і в нашому народі”, – сказав Марченко. 
 
Він також додав, що особисто захоплюється жіночою красою і глибоко переконаний, що жінка – це вінець Божого творіння: “Немає нічого красивішого, ніж жіноча краса. Але є одна поправка. Я, виховуючи свою дочку, їй кажу, що вона дівчина і вона повинна знати собі ціну. Щоб ця краса цінувалася”. 
 
За словами чиновника, жінка в коротких шортах провокує чоловіка на сексуальні думки:

“Жінка це дуже складний механізм, я б так сказав, інтелект. Чоловік це… Я зізнаюся чесно, чоловік це досить примітивне створіння в цих питаннях. Якщо говорити алегорією, це світлофор, у якого навіть немає жовтого кольору. Є зелений і червоний. Коли жінка класно виглядає, вона що робить? Фокусує на собі увагу. І коли я йду в зал займатися о сьомій ранку, я хочу попрацювати. Я ходжу не для того. І коли мою увагу мимоволі… Я десь поруч стою або стикаюся, виконуючи якісь вправи, мої думки зайняті чимось іншим. І це неправильно”

На запитання про те, чи може людина, яка не поділяє цінностей, необхідних під час виконання посадових обов’язків, обіймати посаду уповноваженого з ґендерних питань, Марченко відповів, що за неї не тримається:

“Щоб ви почули, я заявляю на всю Україну. Якщо у депутатів є кандидатура, яка, як ви кажете, більше б вам відповідала або була більш комфортна для вас, нехай вносять пропозиції і голосують”. 

Водночас менеджер з комунікацій Українського жіночого фонду Микола Ябченко подав петицію на сайті Запорізької облради з проханням скасувати розпорядження її голови, яким Марченка призначили на цю посаду: 

“Так-так, його призначили не рішенням сесії, а одноосібним розпорядженням голови. Відповідно, зняти теж просто. Петиції потрібно набрати дві тисячі голосів. Але для початку її має схвалити модератор сайту. А за впровадження системи петицій відповідав вгадайте хто… Сам Марченко”, – написав експерт у дописі на фейсбуці. 

Нагадаємо, що 26 липня Владислав Марченко на своїй сторінці у фейсбуці опублікував текст невідомого автора, в якому той порівняв жінок, які публікують у соціальних мережах фотографії в купальниках, коротких сукнях та спідній білизні, із “дешевими проститутками”. У відповідь на це користувачі запустили в соціальній мережі флешмоб #забулазапитатиумарченка, в межах якого публікують власні фотографії в купальниках, короткому вбранні тощо. 

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter