Ніж та шабля в кабінеті: в Омбудсмана розповіли, як працює чернігівська поліція

Дата: 15 Лютого 2019
A+ A- Підписатися

Під час моніторингового візиту представників Уповноваженої з прав людини до Чернігівського відділу поліції та Чернігівського районного відділення поліції експерти виявили низку порушень.

Про це повідомляє прес-служба Омбудсмана.

За словами моніторів, протоколи про затримання за підозрою в скоєнні злочинів поліцейські складають через тривалий час після самого затримання. Водночас у документах часто не зазначається місце затримання.

“Про затримання людей відповідний центр з надання безоплатної правової допомоги негайно після затримання не повідомляється, як наслідок адвокати прибувають до поліції несвоєчасно. Через відсутність спеціальних кімнат неможливе проведення конфіденційних побачень затриманих осіб із захисниками”, – розповідають експерти.

Також в обох установах процесуальні дії із затриманими проводяться в службових кабінетах працівників поліції.

“На час візиту на дверях окремих кабінетів були відсутні таблички із зазначенням номерів, посад та прізвищ працівників, які в них працюють. Через це в разі потреби неможливо буде встановити, у яких саме службових приміщеннях перебували затримані чи доставлені особи, які скаржаться на неналежне з ними поводження з боку працівників поліції”, – зауважують монітори.

Окрім цього, у кабінетах Чернігівського відділу поліції виявили предмети, які, на думку моніторів, можуть використовувати для заподіяння тілесних ушкоджень.

“Боксерський мішок, ніж, подарункова шабля”, – перераховують їх експерти.

Нагадаємо, що нещодавно в Києві монітори офісу Омбудсмана виявили порушення в Голосіївському управлінні поліції, зокрема в закладі була відсутня документація про затримання громадянина, якого доставили туди ще в січні. Згодом виявилось, що чоловіка встигли перевести до Київського слідчого ізолятора, де його з численними синцями і знайшли монітори.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter