Німецькі праворадикали їздять до Росії за парамілітарним вишколом – ЗМІ

Дата: 08 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Представники німецьких праворадикальних організацій проходять парамілітарний вишкіл у Росії.

Про це йдеться в матеріалах німецького видання Focus із посиланням на німецьку розвідку та суспільного радіомовника Deutschlandfunk

Повідомляється, що представники німецьких праворадикальних організацій, таких як “Національна демократична партія” (NPD) та “Третій шлях”, проходять воєнізований вишкіл у спеціальному тренувальному таборі “Партизан”, що розташований неподалік Санкт-Петербурга.

Табір заснувала створена в 1990-х роках російська праворадикальна організація “Російський імперський рух” (“Русское имперское движение”), серед ідей якої – відродження Російської імперії. Міністерство закордонних справ США занесло цю організацію у квітні 2020 року до списку терористичних формувань, з чим Росія не погоджувалася, зазначаючи, що для цього не досить доказів.

Вишкіл охоплює навчання поводження зі стрілецькою зброєю та вибухівкою, підготовку з контактного бою та бою в населених пунктах.

Серед учасників вишколу є не лише німці, але й громадяни Швеції та Фінляндії. Деякі з них згодом беруть участь у гібридних війнах, зокрема, в Сирії, Центральноафриканській Республіці, Лівії та приєднуються до контрольованих Росією бойовиків у війні на Сході України.

Джерела журналістів твердять, що в розвідці знають про ці поїздки, але не мають юридичних підстав, щоб заборонити їх. 

Також в органах безпеки припускають, що президент Росії Володимир Путін знає про існування подібних тренувальних таборів та “щонайменше толерує їх”. Такі формування діють в напівлегальному режимі. Російські правоохоронні органи не контролюють фінансові транзакції подібних формувань в країні. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter