“Не було у нас таких”: у батальйоні імені Челебіджихана спростовують затримання свого члена в Криму

Дата: 17 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

У кримськотатарському батальйоні імені Номана Челебіджихана заявили, що не знають затриманого російськими силовиками в Криму жителя Чорноморського району.

Про це повідомляє “Крим.Реалії”.

За словами голови громадської організації “Аскер” Ленура Іслямова, чоловік не міг бути членом батальйону, адже в його лавах не було бійців такого віку. 

“Я не знаю, хто це такий. Йому 61 рік, як там представляють. Не було у нас і бути не може таких людей, які старші за 60 років. Я уявити собі цього не можу. Путін формує якийсь черговий обмінний фонд. Одних випускає, інших затримує”, – сказав він.

Іслямов додав, що всі, хто заявляють, що готові звільняти окуповані території, для російської влади є ворогами і вона буде заарештовувати всіх, кого вважатиме за потрібне, щоб тиснути на Україну і кримських татар.

Нагадаємо, що напередодні російські силовики заявили, що затримали в Криму учасника кримськотатарського добровольчого батальйону ім. Номана Челебіджихана 55-річного кримського татарина Нарімана Межмедінова.

Як відомо, за період окупації Криму російські силовики порушили вже не менш ніж 11 справ за участь у незаконному збройному формуванні, а щонайменше в семи випадках причиною переслідувань стала нібито участь у кримськотатарському добровольчому батальйоні імені Номана Челебіджихана.

Уже трьох людей окупаційна влада засудила до ув’язнення. Одним з них став житель Ленінського району півострова Февзі Саганджі, який дістав 10 років в’язниці за нібито участь у батальйоні. Також за участь у батальйоні до 10 років суворого режиму засудили Делявера Гаварова.

Ще багатьох російські силовики оголосили в розшук. Серед них журналістка кримськотатарського телеканалу ATR Гульсум Халілова, яка у 2015–2016 роках висвітлювала діяльність батальйону.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter