Cудове засідання у справі вбивства Павла Шеремета буде відкритим для преси

Дата: 12 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Технічне засідання суду у справі про вбивство журналіста “Української правди” Павла Шеремета, заплановане на 14-ту годину 12 серпня у Шевченківському райсуді Києва, передбачає присутність журналістів.

Про це в ефірі 5 каналу сказав адвокат Яни Дугарь, однієї з підозрюваних, Денис Ломанов під час марафону “Незламна країна”.

Місце загибелі Павла Шеремета в Києві. Джерело: фейсбук-сторінка Антона Наумлюка

Під час засідання сторона обвинувачення має надати інформацію про свої наступні дії, уточнив представник захисту. 

Адвокат висловив жаль, що справжніх вбивць журналіста не шукають. Він спрогнозував два варіанти розвитку справи.

“Це або виправдувальний вирок, оскільки неодноразово згадувалося, що справа має ознаки шитої білими нитками, або прокуратура має відмовитися від обвинувачень. З боку захисту ми довели повністю, що обвинувачувані непричетні до вбивства взагалі”, — сказав Ломанов.

За словами адвоката, Юлія Дугарь перебуває під заставою, але без процесуальних обов’язків: під час повномасштабного вторгнення сплив термін їх продовження, судові засідання не проводилися.

Аналогічний статус, але без застави, мають Андрій Антоненко та Юлія Кузьменко.

Ломанов також розповів, що 24 лютого Дугарь перебувала у Львові. Вона вже не була військовозобов’язаною, мала всі можливості поїхати з країни. Але 25 лютого пішла до військкомату, стала на облік і мобілізувалася до лав захисників України, підкреслив він.

Нагадаємо, що судові засідання у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета не проводяться з 21 лютого.

Один з керівників видання “Українська правда” Павло Шеремет загинув у Києві вранці 20 липня 2016 року. Йому підклали вибухівку під автомобіль.

Наприкінці минулого року правоохоронці повідомили, що затримали трьох підозрюваних у вбивстві: лікарку та волонтерку Юлію Кузьменко, музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка та військову медсестру Яну Дугарь.

Усі затримані заперечують свою причетність до злочину. Захист Антоненка стверджує, що він вищий за вбивцю. Адвокати Дугарь наполягають, що вона має алібі, підтверджене документами й свідками, а експертиза, на якій ґрунтується підозра, неповна і необ’єктивна. Кузьменко також розкритикувала експертизу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter