“Наш Крим: неросійські історії українського півострова” – історична правда до Дня АРК

Дата: 20 Січня 2017
A+ A- Підписатися

У Києві 20 січня презентували книгу “Наш Крим: неросійські історії українського півострова”, в якій опубліковані публіцистичні статті про історію півострова з моменту становлення Кримського Ханства до незалежності України 1991 року.

“Ми приурочили цей захід до Дня Автономної Республіки Крим, який святкується 20 січня. Історичний напрям є важливим моментом особливо в кримському питанні, тому що спотворення історії щодо Криму, Росія використовує як один з інструментів гібридної війни”, – сказала присутня на заході радник міністра інформаційної політики Юлія Каздобіна, повідомляє Крим.Реалії.

За словами упорядника книги кримського історика і журналіста Сергія Громенка, в роботі над збіркою брали участь півтора десятка авторів.

“За останні 25 років в Україні не створювалося жодного цілісного наративу з історії Криму. Тому, щоб якось залатати цю дірку, ми – кримські історики, журналісти, громадські діячі вирішили ініціювати створення такого збірника. Статті, які опубліковані в книзі, є препринтами і користувалися популярністю у ЗМІ. Саме тому ми і вирішили їх зібрати”, – розповів Громенко.

В електронному форматі книгу можна знайти на офіційному сайті Інституту національної пам’яті.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter