“Нацкорпус”, “Правий сектор” та “Свободу” можна назвати екстремістськими організаціями – експерт

Дата: 11 Червня 2018
A+ A- Підписатися

“Національний корпус”, “Правий сектор” та ВО “Свобода” можна назвати екстремістськими організаціями, адже вони толерують фізичне насилля до своїх політичних опонентів.

Таку думку в інтерв’ю “Громадському” висловив експерт у тематиці правих груп в Україні та Росії В’ячеслав Ліхачов.

На його думку, радикальні погляди на перебудову суспільства в рамках демократичного процесу мають право на існування, але точкою неповернення є політичне насилля.

“Якщо подивитися на статистику публічних зривів публічних акцій або дискусій, нападів на політичних опонентів за останні місяці, то кількість таких насильницьких інцидентів почала зростати, і в них задіяні всі молодіжні групи, активісти або функціонери цих політичних сил. Тобто всі наші основні радикальні політичні сили можна назвати екстремістськими. Це можуть бути “ліві”, це можуть бути ліберали, хто завгодно, на кого ультраправі можуть повісити ярлик сепаратиста, у тому числі колишні ветерани АТО або військові волонтери, які вступили в ситуативний конфлікт з ультраправими угрупуваннями”, – зауважив експерт.

Також Ліхачов згадав про погроми ромських таборів, які почастішали в Україні.

“Останнім часом стали модними акції щодо ромських таборів, тобто напади на етнічні меншини або акти вандалізму. Це все ідеологічно мотивоване насильство”, – підкреслив він.

Серед основних причин агресії з боку ультраправих Ліхачов назвав ідеологію, бажання підняти популярність серед українців і насолоду від “сафарі”, які організовують праворадикали на правозахисників та активістів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter