На Волині поліцейські вивели журналістку із зустрічі Порошенка з виборцями

Дата: 18 Березня 2019
A+ A- Підписатися

Журналістка луцького телеканалу “Аверс” Наталія Поліщук повідомила про перешкоджання з боку представників поліції, які вивели її із зустрічі Петра Порошенка з виборцями в Ковелі.

Про це повідомляє IMI.

Сюжет телеканалу про події на мітингу 

Зустріч президента з виборцями відбувалася в місті 14 березня. Зареєстрована на подію журналістка, як вона розповіла в сюжеті, не знайшла місця біля сцени, яку обгородили металевим парканом. Згодом до неї підійшли поліцейські у формі й почали казати, що вона порушує режимну зону та що їй треба відійти. 

“Маємо права однакові. Ви тут стоїте, і я тут стою. Я не можу з вами пройти. Тому що маю право тут стояти, бо я нічого не порушила”, – казала Поліщук. 

У розмові з поліцією журналістка посилалася на Конституцію України й стверджувала, що має право вільно пересуватися територією та містом, проте ці аргументи на правоохоронців не подіяли, а тому вони схопили її за руку та відвели із собою.

Представниця ІМІ у Волинській області звернулася за коментарем до Ковельського відділу поліції ГУНП. Однак там порадили звернутися до відділу комунікації ГУНП у Волинській області. На момент публікації, як зазначають в ІМІ, у відділі комунікації коментаря не надали.

Нагадаємо, що у 2018 році ІМІ зафіксував 235 випадків порушень свободи слова.  Основним викликом для свободи слова у 2018 році стала фізична агресія щодо журналістів. Категоріями-лідерами за кількістю порушень стали перешкоджання, погрози та напади на журналістів. У січні поточного року експерти встигли зафіксувати 16 випадків порушень свободи слова; 11 випадків стосувалися фізичної агресії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter