На суді над адвокатом Курбедіновим затримали журналіста “Кримської солідарності”

Дата: 07 Грудня 2018
A+ A- Підписатися

В окупованому Сімферополі під час засідання Київського суду, де розглядають справу адвоката Еміля Курбедінова, затримали журналіста організації “Кримська Солідарність” Нурі Абдурашидова, який висвітлював судовий процес.

Про це у Facebook повідомив журналіст Антон Наумлюк.

Еміль Курбедінов

“У будівлі “Київського районного суду Сімферополя” затриманий активіст “Кримської Солідарності” Нурі Абдурашидов, який мав намір висвітлювати судове засідання у справі адвоката Еміля Курбедінова. Його відвели судові пристави для складання протоколу”, – повідомив Наумлюк.

Нагадаємо, 6 грудня російські силовики з Центру протидії екстремізму затримали в Криму адвоката Еміля Курбедінова за публікацію посту п’ятирічної давності у Facebook.

Еміль Курбедінов виступає захисником у багатьох справах політв’язнів з Криму. Тиск на адвоката продовжується вже не перший рік: у січні 2017 російські силовики проводили обшуки в офісах Курбедінова і Семедляєва та вилучили оргтехніку. У листопаді цього року до офісу Курбедінова увірвались озброєні силовики в масках, а російський “прокурор” Валентин Чуприна вручив тоді йому “застереження про неприпустимість екстремістської діяльності”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter