На Прикарпатті поліція закрила центр реабілітації: у рабстві там тримали більше 30 осіб

Дата: 26 Вересня 2018
A+ A- Підписатися

На Івано-Франківщині в місті Коломия правоохоронці викрили злочинне угрупування, яке два роки тримало у “трудовому рабстві” 32 людини.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Усі “пацієнти” реабілітаційного центру мешкали в нелюдських умовах, а разом з дорослими тримали трьох дітей – півторарічне немовля та дітей семи й дев’яти років.

“Під приводом лікування від алкоголізму та наркозалежності вони, крім того, що сплачували за це кошти, змушені були тяжко працювати”, – зазначають у повідомленні.

Звільненим підопічним центру тепер надають фахову допомогу психологи.

На місці поліцейські також затримали шістьох осіб, які тримали людей у рабстві. Всі їм було від 22 до 35 років.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження  за “незаконне позбавлення волі або викрадення людини”, а також за “торгівлю людьми”. Затриманим зловмисникам загрожує ув’язнення від п’яти до дванадцяти  років.

Нагадаємо, що Україна опинилася на 49-й позиції зі 167 країн світу в рейтингу поширеності сучасного рабства. В умовах рабства живуть 301 тисяча людей у країні. За даними МВС, за півроку майже 200 українців стали жертвами торгівлі людьми. Найчастіше жертвами торгівлі стають українські дівчата, яких відправляють за кордон для надання сексуальних послуг, і чоловіки, які потрапляють у трудове рабство. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter