На активіста Стерненка склали протокол за проведення акції пам’яті Катерини Гандзюк

Дата: 30 Січня 2019
A+ A- Підписатися

У Києві поліцейські склали протокол про адмінпорушення на активіста Сергія Стерненка за акцію пам’яті вбитої херсонської активістки Катерини Гандзюк.

Про це активіст розповів на своїй сторінці у Facebook.

Акцію Стерненко та декілька інших активістів провели під стінами Міжнародного виставкового центру, де відбувався форум президента України Петра Порошенка під назвою “Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом”. Активісти запалили фаєри та розгорнули полотно з написом “Вибачте, так а хто замовив Катю Гандзюк?”.

“До активістів підійшли поліцейські та почали запитувати, чи є в них “заявка” на проведення акції. Один із правоохоронців, відповідаючи на запитання, заявив, що не знає, хто така Катерина Гандзюк, оскільки “не може знати всього”. Коли активісти поцікавились, чи порушили вони закон, поліцейський відповів, що “закон порушується завжди”,повідомили пізніше журналісти інформаційного порталу Харківської правозахисної групи.

Згодом на Стерненка склали протокол за статтею “Порушення порядку організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій”.

Активіст повідомив, що суд має розглянути справу щодо мітингу 30 січня.

“Суд призначили в Дніпровському суді міста Києва. Я збираюся виграти цей суд, адже не можна допустити створення прецеденту, коли за акції громадського протесту складають протоколи”, – сказав він.

Стаття 39 Конституції України гарантує громадянам право “збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги, походи і демонстрації, про проведення яких завчасно сповіщаються органи виконавчої влади чи органи місцевого самоврядування”. Громадяни мають тільки повідомити про проведення акції. Водночас закон не закріплює порядку проведення демонстрацій, але встановлює відповідальність за його порушення.

 

 

Нагадаємо, що громадська активістка та керівниця справами Херсонського міськвиконкому Катерина Гандзюк померла 4 листопада внаслідок нападу на неї в Херсоні 31 липня. Тоді на неї вилили літр сірчаної кислоти і вона дістала опіки 40% тіла.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter