На акції на підтримку Навального затримали більше 10 осіб та побили журналіста

Дата: 16 Січня 2015
A+ A- Підписатися

У Москві на Манежній площі ввечері 15 січня було затримано більше 10 учасників акції на підтримку Олексія та Олега Навальних.

Крим. Реалії” з посиланням на сайт ОВД-інфо повідомляє про 16 затриманих, троє з яких – опоненти Навального, учасники нещодавно створеного руху “Антимайдан”.

За даними поліції, на Манежній площі зібралися близько 500 осіб, приблизно 50 – прихильники Олексія Навального, решта – його супротивники з “Антимайдану”.

Під час розгону акції поліція побила журналіста “Відкритої Росії” Єгора Максимова. Про це він розповів в інтерв’ю телеканалу “Дождь”. Журналіст стверджує – поліцейські бачили, що він стояв з прес-картою, тим не менше, кілька разів вдарили його.

Всіх затриманих доправили у відділок. Більшість відпустили, на деяких склали адміністративні протоколи про непокору співробітникам поліції.

Акція протесту проти вироку братам Навальним у справі “Ів Роше” була запланована на день винесення вироку – 15 січня 2015 року. Однак первинну дату засідання суду було перенесено. 30 грудня Замоскворецький суд Москви визнав братів Олексія та Олега Навальних винними за статтею про “шахрайство у сфері підприємницької діяльності” у справі “Ів Роше”.

Олексій Навальний отримав три з половиною роки позбавлення волі умовно, його брат Олег – такий самий термін з відбуванням покарання в колонії. Того ж дня прихильники Навального прийшли на Манежну площу на несанкціонований збір проти незаконного рішення суду. Тоді було затримано близько 250 осіб.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter