На засідання ТКГ запрошуватимуть переселенців – Єрмак

Дата: 07 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Наступні засідання Тристоронньої контактної групи з вирішення конфлікту на Сході України в Мінську проходитимуть за участю переселенців. 

Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак на зустрічі представників ТКГ з журналістами, передає “Українська правда”.

За його словами, на наступному засіданні Україна відрекомендує людей, які є представниками окупованих територій. 

“Це громадяни України. Це дуже важливо, тому що дуже багато людей, які проживають на території “Л/ДНР”, отримали російські паспорти. Ми залучатимемо осіб, які переміщені, які вимушено сьогодні проживають не на окупованих територіях, але мають там (в ОРДЛО. – Ред.) прописку і були змушені виїхати, – але це громадяни України, жителі Донбасу”, – сказав Єрмак. 

Список можливих представників-переселенців складатимуть віцепрем’єр-міністр – міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков та його відомство. Людей запрошуватимуть на засідання залежно від тематики.

“Ми будемо запрошувати цих людей на наступні засідання Тристоронньої контактної групи. Тому що монополія, яка існувала шість років, коли там сиділи лише представники “ЛНР” і “ДНР”… Сьогодні розганяється “зрада”, але водночас шість років усі закривали очі й сиділи з ними за одним столом”, – сказав Єрмак. 

Керівник Офісу президента також додав, що на всіх наступних переговорах Україна планує бути “домінуючою стороною”.

“Україна буде ініціатором, Україна буде домінуючою стороною всіх подальших переговорів. Більше ніхто не чекатиме. Війна йде на нашій території, гинуть наші люди – тому ми сьогодні займатимемо домінуючу позицію”, – сказав він. 

Нагадаємо, що нещодавно в Офісі президента заявили, що не вбачають прогресу в перемовинах з Росією у врегулюванні збройного конфлікту на Сході України та посилюють зі свого боку Тристоронню контактну групу в Мінську.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter