На місці одного з нападів на активіста Стерненка було авто поліцейського

Дата: 21 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

На місці другого нападу на одеського активіста Сергія Стерненка свідки бачили авто, що належить родині тодішнього радника голови поліції Одещини Руслана Форостяка.

Про це повідомили в “Слідстві.Інфо”.

Другий напад на Стерненка стався 1 травня 2018 року. Про авто, яке поїхало з місця злочину, стало відомо завдяки свідку, який устиг зафіксувати номер машини. Журналісти дізналися про це з протоколу допиту, який отримали від власних джерел. Очевидець розповів, що почув крик і, визирнувши у вікно, побачив трьох чоловіків, які вибігли з арки будинку. Двоє чоловіків, як виявилося згодом, були Стерненко і його нападник.

Третя людина залишила двір і побігла до припаркованої неподалік машини Mercedes-Benz Е-серії темно-синього кольору з номерними знаками 555-73 ОТ. За словами свідка, чоловік сів за кермо і поїхав. Незабаром він помітив авто вдруге, коли воно проїжджало поруч із місцем злочину в момент затримання стрільця. Тоді водій зупинився, ходив неподалік та постійно озирався навкруги.

За даними “Слідства.Інфо”, вищезгаданий Mercedes-Benz зареєстровано на дружину колишнього радника голови поліції в Одеській області Руслана Форостяка. Авто цієї ж марки є й в офіційній декларації самого колишнього правоохоронця. Форостяк підтвердив у розмові з журналістами, що авто належало його дружині, але запевнив, що стосунку до нападу на Стерненка не має, бо нібито продав машину людині, яка саме була на місці злочину.

“Та машина була продана, я вже не пам’ятаю, чи в 15-му, чи в 16-му році, хлопцю, який… ну. Але я її, звісно, з обліку не знімав, тому що він не до кінця зі мною розрахувався, тому домовленість була така: як він розрахується, то я переоформлю. До цього дня він толком не розрахувався. Там щось заборгував. Тому його особа встановлена, з ним також слідчі дії проводилися”, – сказав він.

Однак журналісти розповіли, що Mercedes-Benz Е-серії бачили вже у 2019 році біля управління Нацполіції в Одеській області.

Нагадаємо, що в жовтні минулого року Генеральна прокуратура передала кримінальні провадження щодо нападів на Стерненка до Головного слідчого управління СБУ.

Нещодавно новопризначена очільниця Офісу генпрокурора Ірина Венедіктова усунула свого заступника Віктора Трепака від справ Майдану, справи вбивства Катерини Гандзюк, справи нападу на одеського активіста Сергія Стерненка та інших справ, які розслідує СБУ. Проти цього виступили активісти. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter