На Львівщині вчителька побила школяра на очах в однокласників

Дата: 08 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

На Львівщині поліція встановлює обставини побиття школяра вчителькою в класі. 

Про це повідомили на сторінці поліції Львівщини у фейсбуку. 

Про інцидент, що стався 3 грудня на перерві в шостому класі школи в селі Потеличі Жовківського району, стало відомо, коли відео з побиттям потрапило в мережу. На записі вчителька сварить 11-річного хлопчика та б’є його декілька разів по голові.

“Яке ти маєш право? Ти подивися на нього… і тебе так само!” – кричить учителька на дітей. 

Поліцейські дізналися про інцидент, коли моніторили соціальні мережі. Вони повідомили про подію працівникам Департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації. Згодом Жовківська районна держадміністрація також створила робочу комісію для розгляду ситуації. 

“Даний випадок є неприпустимим, оскільки це є школа, де мають навчати дітей не тільки знань, але й правил поведінки, етики та деонтології”,написали на сторінці держадміністрації у фейсбуку. 

Наразі батьки побитого школяра не звертались із заявою до правоохоронців. 

Нагадаємо, що виховательці дитсадка на Полтавщині загрожує штраф за цькування трирічного хлопчика. 

Відомо, що два роки тому в українському законодавстві з’явилося поняття “булінг”, а тому за цькування неповнолітнього тепер можна отримати покарання.

Однак, за словами експертів, працівники поліції не приділяють уваги питанням оформлення адміністративних справ за цією статтею, а грошове стягнення як вид покарання взагалі вкрай низьке. Так, у 109 справах про булінг суди наклали грошове стягнення загалом на понад 109 тис. грн, водночас із них сплатили тільки трохи більш ніж 19 тис., що дорівнює 17%.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter