На Харківщині окупанти вводять “податок” на автомобілі підприємств та погрожують “націоналізацією”

Дата: 08 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

На тимчасово окупованих територіях Харківської області російські окупанти погрожують так званою “націоналізацією” майна та іншими шляхами тиснуть на місцеве населення. 

Про це повідомляють у ГУР Міноборони. 

Наслідки російського вторгнення на Харківщині. Фото: Reuters

Так, у Великому Бурлуку на місцевих підприємців чинять тиск, щоб вони перереєструвалися за російським законодавством та отримали російський паспорт. 

“У багатьох населених пунктах окупанти погрожують закрити та націоналізувати підприємства”, – розповідають у розвідці. 

Збираються окупанти й запровадити так званий “податок” на автомобілі підприємств. Користувачів таких змушуватимуть платити по 5 тисяч рублів щомісяця.  

У тимчасово окупованій Балаклії після прибуття нового батальйону росіян, зокрема з-поміж мобілізованих у Росії колишніх кримінальних в’язнів, різко зросло “агресивне ставлення до місцевого населення, жорстокість та аморальна поведінка загалом”.

“Продовжуються й конфлікти між підрозділами противника на етнічному підґрунті, що часто зачіпають цивільне населення. Так, на окупованій території Запорізької області в результаті такого конфлікту був застрелений заступник командира чеченської національності одного з підрозділів. А в Зеленопіллі окупант у стані алкогольного сп’яніння на БТР збив електричний стовп, через що було знеструмлено населений пункт”, – зазначають у розвідці. 

Нагадаємо, що порушення права власності, погрози щодо вилучення приватної власності й терор є порушенням статей 31, 33 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни та воєнним злочином. 

Російські військові в Маріуполі раніше збирали з вулиць кинуті автівки й частину з тих, по які не поверталися маріупольці, привласнювали. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter