Мусульмани-біженці з Росії створюють в Україні організацію для захисту своїх прав

Дата: 20 Листопада 2017
A+ A- Підписатися

Громадяни Російської Федерації та країн Центральної Азії, які сповідують іслам та приїхали в Україну в пошуках притулку від переслідувань на батьківщині, створюють асоціацію “Азан” для захисту своїх прав.

Про це їхні представники повідомили під час прес-конференції в агентстві “Інтефакс – Україна”.

За словами співзасновника асоціації, журналіста Тагіра Мінібаєва, мета цієї громадської ініціативи – допомогти претендентам на статус біженця з числа мусульман та отримати правовий інформаційний захист в Україні.

За словами Мінібаєва, рятуючись від переслідувань, російські мусульмани шукають притулку в Туреччині та Україні.

“Ми, мусульмани, виявилися непотрібною частиною суспільства на своїй батьківщині, нас цинічно почала позбавлятися російська влада. Ми маємо намір звертатися до журналістів, правозахисників, держслужбовців – словом, до всіх небайдужих сил, і дуже сподіваємося, що ви не залишитеся байдужими і допоможете нам отримати ту справедливість, про яку ми просимо”, – сказав він.

Співзасновник асоціації мусульман-біженців “Азан”, український журналіст Анвар Деркач додав: “Я консультувався з адвокатами, які надають правову допомогу тим, хто шукає притулку в Україні, вони стверджують, що так, українське міграційне законодавство є недосконалим, але Україна ратифікувала всі міжнародні конвенції з допомоги біженцям. І цього, на думку фахівців, досить для того, щоб люди, які шукають притулку і мають для цього достатньо підстав, цей притулок в Україні отримали”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter