Дослідники довели брехню Росії про утилізацію всіх ракет, які могли б збити МН17

Дата: 05 Червня 2018
A+ A- Підписатися

Заява Міністерства оборони Російської Федерації про те, що всі ракети того типу, яким збили літак МН17, утилізували ще у 2011 році, виявилася неправдою.

Докази у своєму Twitter опублікував засновник дослідницької команди Bellingcat Еліот Хіггінс.

Коментуючи результати розслідування Міжнародної спільної слідчої групи, Міноборони Росії заявляло, що ракета, яка збила літак на Донбасі, була випущена в 1987 році, а тому підлягала утилізації. У відомстві стверджували, що знищили подібне озброєння ще 2011 року.

При цьому у 2015 році російський концерн “Алмаз-Антей” моделював катастрофу MH17 за допомогою ракети для “Бука”, виготовленої якраз 1987 року. Тоді російські експерти говорили, що ракети такого типу досі використовують в Україні.

За словами Хіггінса, під час проведення розслідування рік випуску ракети він встановив за номером на корпусі, який видно на поширеному три роки тому “Алмаз-Антеєм” відео.

Нагадаємо, 24 травня Міжнародна спільна слідча група з розслідування збиття малайзійського “Боїнга” оголосила, що той був збитий зенітно-ракетним комплексом “Бук” з 53-ї бригади ППО ЗС РФ, що базується в російському місті Курськ.

Крім того, було оприлюднено відео маршруту того “Бука”.

У Європейській комісії закликали Російську Федерацію до повної співпраці задля встановлення винних у збитті “Боїнга” Малайзійських авіаліній у небі над Донбасом у 2014 році.

Пізніше уряди Нідерландів і Австралії поклали на Росію відповідальність за збиття малайзійського “Боїнга”.

Згодом їх підтримали в нідерландському парламенті.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter