Мін’юст проведе відкритий конкурс на посаду нового директора центру безоплатної правової допомоги

Дата: 24 Квітня 2017
A+ A- Підписатися

Міністерство юстиції проведе відкритий конкурс на посаду нового директора Координаційного центру з надання безоплатної правової допомоги.

Про це сьогодні на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі повідомив міністр юстиції Павло Петренко, передає кореспондент Центру інформації про права людини. 

За його словами, центр БПД потребує нового керівника у зв’язку з тим, що Андрій Вишневський перейшов працювати на посаду заступника міністра юстиції.

“Не зважаючи на право міністра призначати керівника безоплатної правової допомоги самостійно, мною прийнято рішення ініціювати перед урядом внесення змін до положення про координаційний центр і провести відповідний консультативний конкурс для того, щоб новий керівник системи БПД був обраний серед найкращих кандидатів”, – заявив Петренко.

За його словами, конкурс буде оголошений “буквально після травневих свят”.

Петренко закликав представників громадянського суспільства після внесення урядом змін до чинного положення делегувати своїх представників до конкурсної комісії. А також закликав всіх бажаючих юристів і правників долучатись до цього конкурсу.

Нагадаємо, 19 громадських організацій закликали Міністерство юстиції невідкладно провести конкурс на посаду директора Координаційного центру з надання правової допомоги.

“Оскільки директора Координаційного центру з надання правової допомоги Андрія Вишневського 19 квітня на урядовому засіданні було призначено на посаду заступника міністра юстиції України, на наш погляд, виваженим і логічним наступним кроком було б продовжити дотримання стандартів відкритості та неупередженості у відборі фахівців системи БПД (безоплатної правової допомоги – ред.) і провести відкритий конкурс на посаду директора Координаційного центру”, – йдеться у зверненні.

Громадські активісти запропонували зі свого боку посприяти конкурсному відбору, відрядивши до конкурсної комісії своїх представників.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter