Міністр внутрішніх справ Словаччини йде у відставку через вбивство журналіста

Дата: 12 Березня 2018
A+ A- Підписатися

Голова Міністерства внутрішніх справ Словаччини Роберт Каліняк заявив, що йде у відставку.

Як повідомляє Reuters, своїм рішенням політик задовольняє вимогу молодшого партнера по коаліції про усунення близького союзника прем’єр-міністра Роберта Фіцо на тлі політичної кризи у країні, що розгорнулася через вбивство журналіста-розслідувача Яна Кучака.

“Це важливо для збереження стабільності, тому я вирішив піти з посади віце-прем’єра та міністра внутрішніх справ”, − заявив він під час прес-конференції 12 березня.

Раніше про необхідність звільнення Каліняка говорили у Європарламенті. Лідер фракції Європейської народної партії Манфред Вебер зауважував, що керівництво словацького уряду не робить все можливе для з’ясування обставин вбивства Кучака та його дружини.

“Якщо прем’єр-міністр Фіцо хоче зберегти залишки довіри, він повинен звільнити главу МВС. Втручання міністра у розслідування є неприйнятним. Ми очікуємо від уряду зусиль у розслідуванні злочину і забезпечення свободи слова”, − написав євродепутат у своєму Twitter.

Минулого тижня у Словаччині пройшли багатотисячні демонстрації з вимогою розслідувати вбивство Кучака. Активісти висловлювали недовіру політикам і заявляли про необхідність призначення нового уряду країни, в якому не буде людей, підозрюваних у корупції чи зв’язках з мафією.

Нагадаємо, 25 лютого поліція знайшла тіла 27-річного журналіста-розслідувача Яна Кучака та його дружини Мартіни Кушнірової. Для Словаччини загибель Кучака стала першим в історії країни вбивством журналіста. Смерть Кучака пов’язують із його останнім розслідуванням, в межах якого він вивчав можливі зв’язки словацьких політиків та італійського мафіозного угрупування Ндрангета.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter