Мер Полтави заявив журналістам, що його кабінет є режимним об’єктом

Дата: 10 Грудня 2015
A+ A- Підписатися

Новообраний міський голова Полтави Олександр Мамай відмовився пускати місцевих журналістів на погоджувальну нараду з депутатами міської ради.

Він пояснив журналістам, що його кабінет, де мала відбуватися нарада, є режимним об’єктом, передає “Інститут масової інфорації”.

На погоджувальній нараді чиновники повинні були визначатися з кандидатами на посаду секретаря Полтавської міськради.

“Я не зрозумів, мені що міліцію викликати? Що ви хочете? Ви зараз заходите в режимний об’єкт. Вас ніхто не запрошував”, – сказав він журналістці. На прохання кореспондентки бути присутньою на нараді він відповів: “Так ви й додому до мене завтра прийдете!?”.

Міський голова сказав, що має право вирішувати, кого пускати на захід, що, за його словами, є в законі про місцеве самоврядування.

“Я сьогодні міський голова і не маю чого пояснювати”, – говорив він.

Журналістка місцевого видання “Коло” Надія Труш наполягала, що міський голова є публічною особою і вона як журналістка має право контролювати його діяльність.

“Ви маєте право контролювати мене звідкіля завгодно і через п’ять років надати оцінку моїй діяльності на виборчій дільниці. Я вам не дозволяю, тому що кабінет мера – це режимний об’єкт, це записано у законі”, – заявив Мамай.

На запитання журналістів, у якому законі прописано, що кабінет міського голови є режимним об’ктом, Мамай не зміг відповісти і лише тоді пропустив ЗМІ на нараду.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter