Львівська область відмовилася пом’якшувати карантин

Дата: 11 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Львівська область перенесла послаблення карантину з 11 на 15 травня.  

Про це повідомили на сайті Львівської обласної державної адміністрації. 

 

Рішення про відстрочення пом’якшення 10 травня ухвалила обласна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у зв’язку зі зростанням кількості захворювань. Так, 9 травня в області з підозрою на коронавірус шпиталізували 13 осіб, а методом ПЛР підтвердили наявність коронавірусу в 54 мешканців Львівщини. 

“Враховуючи збільшення кількості хворих, а також летальні випадки від коронавірусу в області, комісія зобов’язує продовжити карантин до 15 травня. Відтак ті послаблення, які були заплановані з 11 травня, будуть вводитися з 15-го”, – зазначив заступник голови Львівської ОДА Тарас Грень.

Як відомо, задля недопущення епідемії коронавірусної інфекції в Україні Кабінет Міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації та карантин у всій країні до 24 квітня. Однак, як стверджують експерти, не всі рішення уряду відповідають Конституції, а деякі запропоновані урядом дії щодо посилення карантину, за їхніми словами, неможливо виконати. Український уряд посилив карантин по всій країні із 6 квітня, а згодом продовжив його до 22 травня, однак з пом’якшеннями. 

У Києві, наприклад, з 12 травня мають відкрити непродовольчі магазини, салони краси та перукарні, парки та сквери тощо. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter