Лутковська керуватиме правозахисною організацією. Екс-Омбудсман розказала про нову роботу

Дата: 15 Травня 2018
A+ A- Підписатися

Екс-омбудсман Валерія Лутковська стала програмним директором нової громадської організації “Український інститут з прав людини”.

Про це вона повідомила на презентації організації в Києві, передає кореспондент Центру інформації про права людини.

Команда нової організації переважно складається з колишніх працівників офісу Омбудсмана. Головою правління став дисидент та відомий правозахисник Семен Глузман, а проектним менеджером Ірина Кушнір, яка працювала в офісі Уповноваженого на посаді начальниці управління з питань підготовки конституційних подань та дотримання права на доступ до публічної інформації.

Пріоритетними темами інституту стануть адвокація перехідного правосуддя, забезпечення прав на доступ до публічної інформації, протидія жорстокому поводженню, забезпечення прав на приватність, імплементація стандартів “Бізнес і права людини”, підсилення спроможності професійних груп щодо впровадження європейських стандартів у сфері прав людини, захист прав учасників бойових дій і ветеранів АТО (ООС) та адвокація належного врядування.

“Ми об’єднались і маємо на меті системну роботу у сфері захисту прав людини. Зрозуміло, що команда, яка працювала протягом шести років, буде займатись цими питаннями і в подальшому”, – зауважила Лутковська.

Також екс-омбудсман розповіла про те, що, окрім роботи у новій організації, вона планує продовжити діяльність у рамках Мінських перемовин щодо звільнення українських заручників з окупованих територій. Наразі, за її словами, триває процес обговорення формату цієї співпраці.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter