“Люблю та підтримую свою дружину“: Турчинов відреагував на вимоги звільнити декана педуніверситету за гомофобні вислови

Дата: 21 Червня 2018
A+ A- Підписатися

Проявом християнської, громадянської та професійної позиції назвав слова своєї дружини про те, що гомосексуалізм – це хвороба, секретар РНБО Олександр Турчинов.

Про це він написав у Facebook.

За словами чиновника, його дивують заклики правозахисників звільнити його дружину з посту декана Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова за гомофобні та сексистські вислови.

“Мене дивує, коли ті, хто називають себе правозахисниками, безапеляційно виступають проти свободи слова, проти права на власну позицію та думку, яка відмінна від їх упереджень. Ставлення моєї дружини Ганни Турчинової до сімейних цінностей та захисту від моральної деформації шкільної програми – прояв її християнської, громадянської та професійної позиції”, – зауважив Турчинов.

Також, на його думку, слова пані Турчинової не тільки відповідають Біблії, але й не суперечать Конституції України.

“Намагання захисників ЛГБТ-спільноти навішувати на мою дружину ярлики, та вимоги звільнити її з роботи є свідченням їх заангажованості, агресивності та правової обмеженості. Люблю та підтримую свою дружину”, – заявив він.

Нагадаємо, що вчора правозахисники з майже десяти організацій оприлюднили заяву, де вимагають звільнити декана Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова Ганну Турчинову за публічні антиконституційні, гомофобні та дискримінаційні висловлювання.

Зокрема, мова йде про інтерв’ю жінки, де вона називає гомосексуальність хворобою, стверджує, що нові українські підручники – загроза гетеросексуальній орієнтації школярів, а також, що дискримінації жінок в Україні не існує.

За словами активістів, такі висловлювання суперечать Конституції та законам України “Про освіту” та “Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter